Header Fahrenheit link naar start Stichting Lezen
     
   
Nieuws   Archief                
     

 

 

  Nieuws

 

Cijfers bij De Weddenschap 2010-2011
26 mei 2011

De afgelopen zes maanden gingen meer dan 2000 jongeren uit het beroeps- en technisch onderwijs de uitdaging aan om elk drie boeken te lezen. Vooral romantische fantasy en jeugdliteratuur vallen in de smaak.

Nieuwsgierig naar de top 10-titels? Naar de verschillen in leesvoorkeuren tussen jongens en meisjes? Naar hoeveel deelnemers uiteindelijk in De Weddenschap slaagden? Hier download je het cijferverslag bij De Weddenschap.

 

Winnaar De Weddenschap 2010-2011 bekend!
7 april 2011

Alle leerlingen van 6 Tuinbouwtechnieken van het PTS Mechelen slaagden erin om drie boeken te lezen in zes maanden tijd. Zij winnen de hoofdprijs en krijgen binnenkort Brahim op bezoek in de klas!

Ook de winnaars van de andere prijzen - boekenpakketten, verfilmde boeken met dvd, Go-passen (met dank aan nmbs) en sms-herlaadkaarten - zijn bekend. Zij vinden vandaag een mailtje in hun inbox.

 

Nooit gaat dit over verfilmd als Noordzee, Texas
23 maart 2011

Regisseur Bavo Defurne maakte met Noordzee, Texas zijn eerste langspeelfilm. De film is gebaseerd op Nooit gaat dit over, een boek van André Sollie. De film en het boek vertellen het verhaal van Pim die verliefd wordt op Gino, terwijl diens zusje verliefd wordt op Pim.

Een filmpje van the making of vind je hier.
Waarom het boek zo mooi is, lees je op www.boekenzoeker.org.

 

 

 

Wablieft lanceert online nieuws in eenvoudige taal
28 februari 2011

Vanaf nu publiceert de redactie van de papieren Wablieft-krant ook artikels online.

De Wablieft-krant verschijnt elke week op woensdag. De redactie zit zo dicht mogelijk op de actualiteit. Maar het nieuws verandert soms razendsnel. De berichten op woensdag zijn soms een dag later al wat achterhaald. Daarom staat nu de digitale krant van Wablieft online. De artikels zijn kort en geschreven in eenvoudige taal: het handelsmerk van Wablieft, een organisatie die werkt aan geletterdheid.

De digitale Wablieft-artikels zijn gratis te lezen op de website van Wablieft. Surf naar www.wablieft.be/krant/online-krant en lees de eerste artikels in onze digitale krant.

 
 

Doe mee met De Leesfabriek op Facebook
28 februari 2011

Heb je leerlingen in de klas die graag lezen? Verwijs ze door naar De Leesfabriek op Facebook. De Leesfabriek is een digitale ontmoetingsplek voor boekenwurmen tussen 15 en 25 jaar. Jongeren vinden er info over boeken en kunnen info met elkaar uitwisselen. Het initiatief werkt onafhankelijk van uitgeverijen en boekhandelketens.

 
 

Gezocht: originele leesbevorderaars
23 februari 2011

Verliezen leraren het leesplezier uit het oog door de focus op het technisch lezen te leggen? Klasse is op zoek naar leraren die méér doen met leesonderwijs. Hoe volg jij het leesniveau van je leerlingen op? En vooral, hoe krijg je leerlingen aan het lezen? Mail je creatieve aanpak naar elke@klasse.be .

Hier vind je meer info.

 

 

 

 
Real Time Web Analytics