Header Fahrenheit link naar start Stichting Lezen
     
   
     

 

 

 

De Weddenschap 2011-2012

> TEKEN TOT 15 JULI IN OP EEN GRATIS KENNISMAKINGSPAKKET EN KRIJG ER EEN PAKKET SLEUTELHANGERS BOVENOP. <

> Concept
> Doel
> Gratis kennismakingspakket
> Affiches, folders en gadgets
> Handleiding
> Flexibiliteit troef
> Volg je leerlingen mee op
> School en bib dagen samen uit
> Meer weten?


Concept
3 Bekende Vlamingen - Lien Van de Kelder (Fien Bosvoorde uit Zone Stad), Bert Verbeke (Bram uit Thuis) en Tom De Cock (MNM-dj) - dagen 15-plussers uit het beroeps- en technisch onderwijs uit om 3 boeken te lezen tussen 6 oktober 2011 en 6 april 2012. Elke leerling die De Weddenschap in 2011-2012 aangaat, door zich vanaf 6 oktober via www.deweddenschap.be in te schrijven, maakt kans op prachtige prijzen.

Op 6 oktober geven de 3 BV's het startschot, maar je kan nu al je gratis kennismakingspakket aanvragen.

Doel
Met deze campagne wil Stichting Lezen tonen dat er voor iedereen een boek is, dus ook voor aarzelende lezers. We hopen dat zoveel mogelijk jongeren De Weddenschap aannemen én de eindmeet halen. Met jouw hulp!

Gratis kennismakingspakket
Teken nu in op een gratis kennismakingspakket van De Weddenschap (1 affiche, 25 folders), en krijg er een gratis pakketje van 25 sleutelhangers van De Weddenschap bovenop - zolang de voorraad strekt.

Stuur vóór 15 juli 2011 een mailtje met uw naam en adres naar deweddenschap@stichtinglezen.be met vermelding ‘De Weddenschap'. U ontvangt de sleutelhangers binnen de 10 werkdagen. Het kennismakingspakket valt eind september in de bus.

Affiches, folders en gadgets
Bij De Weddenschap horen affiches en folders.Meer materiaal nodig dan het kennismakingspakket. Dat kan je bestellen via onze webwinkel vanaf 15 september 2011. Het materiaal is gratis, maar je betaalt 3,50 euro port- en administratiekosten.

Je kan je leerlingen belonen met een exclusieve triosleutelhanger van De Weddenschap: sleutelhanger, lichtje en vergrootglas in één leuke gadget. De sleutelhangers kosten 7 euro per pakket van 5 stuks. Te bestellen via de webwinkel vanaf 15 september 2011.

Handleiding
Bij De Weddenschap hoort een handleiding met suggesties om De Weddenschap te introduceren in de bib en de campagne levend te houden. Je kan de volledige handleiding downloaden of je beperken tot één of meerdere hoofdstukken. De nieuwe handleiding komt vanaf 1 september 2011 online. Hieronder vind je de handleiding van vorig jaar.

Voor leerkrachten Voor bibliotheekmedewerkers
Inleiding Inleiding
Stappenplan voor de klas Stappenklas voor de bib
Extra inspiratie voor de klas Extra inspiratie voor de bib
De BV's en hun boeken De BV's en hun boeken
Boekenzoeker Boekenzoeker
Technisch moeilijke lezers  

Download hier de volledige handleiding

Flexibiliteit troef
Als je wil meedoen met De Weddenschap, kan je zelf kiezen hoe je het project integreert in je lessen of bibwerking:

  • De campagne start op 6 oktober, maar later instappen kan altijd. Leerlingen krijgen immers tot 6 april 2012 de tijd om 3 boeken te lezen.
  • Wie wil, leest mee met één of meerdere BV's, maar leerlingen kunnen net zo goed hun eigen boeken uitzoeken. Bijvoorbeeld op www.boekenzoeker.org: een boekadviessite op maat van jongeren met boekentips voor elk lezersprofiel, van aarzelende lezers tot veellezers.
  • Ook wie technisch moeilijke lezers in de klas heeft, kan deelnemen. In de handleiding bij De Weddenschap staan extra tips en een leeslijstje voor deze doelgoep.
    Op www.boekenzoeker.org > BZ15+ > Fahrenheit451 vind je vanaf nu ook een categorie 'Ik leer Nederlands' voor anderstalige nieuwkomers.

Volg je leerlingen mee op
Vanaf 6 oktober 2011 kunnen deelnemers zich registreren via www.deweddenschap.be. Leerkrachten kunnen vanaf dan een paswoord aanvragen om in te loggen op de administratieve pagina van de site. Op die pagina kan je:

  • per school zien welke klassen meedoen,
  • per klas zien welke leerlingen meedoen en welke boeken ze lezen,
  • klassen samenvoegen wanneer verschillende leerlingen eenzelfde klas anders hebben benoemd,
  • een foute registratie verwijderen.

Paswoorden vraag je aan zodra je leerlingen zich geregistreerd hebben, via deweddenschap@stichtinglezen.be. Vermeld duidelijk de naam én postcode van je school!

School en bib dagen samen uit
Bibmedewerkers kunnen leerkrachten laten kennismaken met De Weddenschap en hen verder inhoudelijk ondersteunen. Bijvoorbeeld door scholen boekenkoffers op maat te bezorgen. Leerkrachten kunnen hun leerlingen de bib laten kennen via De Weddenschap.

Bibliotheken kunnen de postcodes van de scholen die ze bedienen doormailen naar deweddenschap@stichtinglezen.be. Wij gaan na of de scholen in je buurt meededen met De Weddenschap 2010-2011.

Geen school of bib in de buurt die meedoet? Spoor hen dan zelf aan om mee te doen. Zo wordt de lijst alleen maar langer!

Meer weten?
Wil je meer weten over De Weddenschap? Nieuwsgierig naar het profiel, het leesgedrag en de leesvoorkeuren van de deelnemers van de eerste editie? Download dan hier het volledige onderzoeksrapport.

 

 
Real Time Web Analytics